Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2009.07.14. 17:53 mallorca007

Szerviz

 Tegnap este hazafelé (már majdnem az utunk végén) még azért történt egy elég érdekes dolog. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az olaj hőfoka emelkedik, ezzel arányosan csökken az olajnyomás. Gondoltam, hogy ez így nem lesz jó.  

A víz is elkezdett forrni, és elsőre azt hittük csak idétlenkedik a computer, hisz az nem lehet, hogy egyszer 70 C, másszor 170 C az olaj hőmérséklete, mert, hogy e két érték közt ingadozott 3 másodpercenként. Aztán gyorsan rájöttünk, hogy nem vicc, mert a nyomás meg esett. Víz már meleg volt, vagy inkább forró. Fék, kiszállunk, vártuk a füstöt mindketten, de nem jött. Vártunk, hűlt. Víz. Beül, indít.

Elindul, mint egy beteg, rángatózik, ugrál, bénázik, lefullad. Újra.

Elindul, nagy nehezen összejön a ménes, de egy olyan érzés van bennem, hogy az utolsó közös futkározásra, aztán elindulunk. Minden érték kezd a helyére állni.

A vízkérdés azért bonyolult a járgánynál, mert az utóbbi időben naponta töltünk rá, és mindig elfogy. Nem csöpög, nem szivárog, eltűnik. Hova? Na, mindegy. Mire haza értünk megint nem volt víz benne. Rejtély.

Ma reggel 11 kor sikerült Ferit kirángatni az ágyból és elmentünk egy szervizbe mondván, ez így már nem lesz jó.

Bementünk, sok-sok „bálé” (ez kb. a frankó, ok, rendben, zsír, naná, -t jelenti) közepette a két csapat „csak angol kis spanyol vs. csak spanyol” (mi és a helyi szervizesek) megoldottuk a kérdést, és lefixáltuk, hogy ékszíjat nézzék meg, olajat, folyadékokat, klímát töltsék fel és frankó lesz.

Igen ám, de az hogy te itt bármit is csinálj, hivatalosan ahhoz kell az úgynevezett N. I.E numero. Ez olyan, mint kb. nálunk a személyi. Ezzel leszel hivatalos személy Mallorcán.

Természetesen nem volt nálunk. Mér is lett volna. Kis telefonálgatás, internetezgetés után a szervizben (Amúgy nagyon aranyosak voltak a két spanyol nyelvű.

Megengedték, hogy netezzünk, behívtak minket a légkondicionált irodába, hogy ne a melegen álljunk, ezt nem hiszem, hogy otthon a bármelyik hivatalos márkaszerviz emberei megtették volna.) Tehát megszereztük a kódot, meg is volt a rendszerben a kocsi, Feri nevén stb. korrekt azért, hogy ilyen frankón benne van már minden rendszerben.

Kitaláltuk, hogy mi merre hány méter és abban maradtunk, hogy holnap reggel 8- ra oda visszük a kocsit (amúgy ezt itt is így mondják: kocsi) és kb. 13 órára kész is lesz, merthogy csak kettőig dolgoznak, utána pihi. Ez ám az élet mi? Bemész nyolcra és kettőkor léc…

Mondjuk, nem lehet bírni a meleget ez tény… az erkélyen vagyok rövidnadrágban és kb. 37 fok van és délután öt óra. Nehéz.

Reméljük a legjobbakat

 

http://picasaweb.google.com/BLaCa007/Szerviz#

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nameseljmivan.blog.hu/api/trackback/id/tr261246221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petIQe 2009.07.15. 12:10:28

Gyatti kiszalad, megnézi!

mallorca007 · http://nameseljmivan.blog.hu/ 2009.07.15. 13:46:12

@Werwolf: majd lesz:) nem az a motornak olyan hangja van, hogy sírsz. Imádom. Ma hűtő, klima csere, mindjárt updatelem a blogot.
süti beállítások módosítása